Početna   /   Novosti   /  
28.10.2021.

POVEŽI SE! B2B „ENERGETSKA EFIKASNOST U GRAĐEVINARSTVU“

 

NVO Expeditio iz Kotora, u okviru sajma „Živjeti savremeno“, organizovala  je B2B meet up pod nazivom „Energetska efikasnost u građevinarstvu“. Posjetioci i izlagači imali su mogućnost da odgledaju prezentaciju koja ilustruje načine uštede energije i mogućnosti njihove primjene.

B2B meet up predstavlja platformu za uspostavljanje novih poslovnih veza, i nude mogućnost da se potencijalni partneri na licu mjesta upoznaju.

„Cilj NVO Expeditio je da se, kroz ovu aktivnost koja se realizuje kroz program Evropske unije i pod pokroviteljstvom Interreg IPA Italija – Albanija – Crna Gora, stvori neka vrsta  platforme za povezivanje biznisa, ali i javnog sektora, civilnog sektora i medija zainteresovanih a energetsku efikasnost u građevinarstvu“ - kazala je koordinatorka projekta Tatjana Rajić.

O načinima na koje se može ostvariti energetska efikasnost, Rajić je kazala da ih ima mnogo, od ugradnje različitih sistema poput toplotnih pumpi, foto-naponskih ćelija, vjetrenjača, a takođe i kroz samu eksploataciju objekata se može značajno uštedjeti.

NVO Expeditio se od 1997. godine bavi temama vezanim za održivi prostorni razvoj, među kojima zelena gradnja zauzima značajno mjesto.

Jadranski sajam - All Right Reserved ©