Početna   /   Novosti   /  
27.10.2021.

OPŠTINA BUDVA I TURISTIČKA ORGANIZACIJA BUDVA NA SAJMU ŽIVJETI SAVREMENO

Opština Budva i Turistička organizacija Budva predstavile su svoj rad u proteklom periodu na sajmu „Živjeti savremeno“.

Samostalni savjetnik  za investicije Marko Asanović, kazao je:

„Na ovaj sajamski nastup nas je potakla činjenica da moramo da ostvarimo bliži kontakt sa građanima. Želimo da građanima predstavimo ono što smo uradili u prethodnom periodu i kakvi su nam planovi za budućnost.

Konkretno, asfaltiran je veliki broj ulica, tako da je saobraćajna infrastruktura u znatnoj mjeri promijenjena na bolje, a ono na šta smo posebno ponosni  je izgradnja pasarele u Bečićima, zatim izgradnja kružnog toka, takođe u Bečićima, gdje je u potpunosti uticano na bezbjednost saobraćaja, kao i izgradnja nekoliko ulica kroz Budvu.

Asanović je naveo dio  velikog broja  razvojnih projekata:

„Planiramo ulaganje u sportske terene i dječija igrališta, a trenutno je u procesu izgradnja sportskih terena u Bečićima, tenderska procedura za sportske terene u Svetom Stefanu -  očekujemo da se brzo završi, a slika sportskog terena, kako će u budućnosti izgledati,  prikazana je i ovdje na Sajmu.

Što se tiče drugih projekata, planira se izgradnja jedne, a možda čak i dvije ulice u Buljarici, izgradnja kružnog toka na ulici S47, na obilaznici , kod sadašnje zgrade „Tehno Max“-a, u perspektivi  je uređenje potoka Topliš, zatim uređenje bečićkog potoka, i još jedan značajan dio infrastrukturnih projekata.“

O dinamici njihove realizacije, kazao je:

„Ovo što sam sada predstavio jesu projekti koji će se realizovati vrlo brzo, ili je u toku izvođenje ili tenderska procedura, a ono što u budućnosti predstavljamo to su razvojni projekti poput izletišta na Brajićima, kulturni projekat obnove   crkve Svetog Antuna“  - istakao je.

Jadranski sajam - All Right Reserved ©